Van vakantiewerk tot vaste weekendkracht

Nieuws – 24 oktober 2019 door Thorgal Berghs

Kirsten is 25 jaar oud en student HBO logopedie aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen,  ze werkt voor Daelzicht op de locatie  Ligtenberg in Heel. Deze zomer ruilde ze haar vakantiejob in de horeca voor een job binnen de zorgsector en daar heeft ze geen moment spijt van! Ik had een korte gesprekje met haar en vertel je graag even haar verhaal.

Na een geslaagde stageperiode binnen Daelzicht voor haar opleiding Logopedie besloot ze om het werken binnen de horeca links te laten liggen. In het begin van afgelopen zomer begon Kirsten te werken bij Daelzicht als vakantiewerker.  Via een vrije sollicitatie kwam ze terecht bij Daelzicht op Ligtenberg 4. Ondanks haar beperkte ervaring met verzorgende taken kon ze tot haar grote vreugde toch starten bij Daelzicht. ‘Ik reageerde op de wervingsoproep voor vakantiekrachten, maar verwachtte dat ik wellicht niet geschikt zou zijn omdat ik geen verzorgende achtergrond heb. Het bleek dat ze toch een passende plek voor me hadden!’.

In de zomermaanden werd Kirsten goed ingewerkt en maakte ze kennis met haar afdeling. Het werk spreekt haar erg aan, ze vindt het fijn om contact te hebben met cliënten, werkt in een gezellig team en het werk is erg gevarieerd. Ze deed het zo goed dat ze op het einde van de zomer de vraag kreeg: ‘Wil je bij Daelzicht als vaste weekendkracht aan de slag?’ Waar ze volmondig ‘ja!’ op antwoordde.

Hoe kwam ze in de zorgsector terecht?

Vanuit haar eerste studie HBO Social work kwam Kirsten in de zorgsector terecht. Ze vindt haar weekendwerk erg belangrijk, ‘je moet er echt voor open staan, ik ben iemand die graag zorgt en ik sta graag in contact met mensen’. De kleine momenten met cliënten vindt ze het leukst, het eetmoment en een lach op het gezicht van een cliënt maakt haar weekendwerk zoveel leuker.  

Naast de verzorgende taken heeft Kirsten ook al veel mooie momenten meegemaakt bij Daelzicht. Zo ging ze onlangs met de cliënten naar de Efteling. ‘Het is leuk om de cliënten te zien in een andere omgeving, iedereen genoot er enorm van.’

De toekomst

Momenteel rond Kirsten haar opleiding als logopediste af. Ze hoopt erna als logopediste aan de slag te kunnen bij Daelzicht, binnen de gehandicaptenzorg. Kirsten zou er ook voor open staan om op verschillende locaties binnen Daelzicht te werken, zo zou ze een idee krijgen over wat het beste bij haar past. ‘Ik zou het andere studenten ook aanraden om bij Daelzicht te komen werken, het is gevarieerd werk en je werkt samen met leuke collega’s!’

Na het interview kon ik concluderen dat Kirsten echt haar plaats heeft gevonden bij Daelzicht en dat ze bereid is om door te groeien binnen de organisatie. Ik geloof dat haar verhaal een inspiratie kan zijn voor jonge mensen om een stap in de zorgsector te zetten.

Wil jij graag een leuke bijbaan of vakantiebaan bij Daelzicht? Meer informatie kun je vragen aan onze recruiter Yvonne van Bezel, via mail yvonne.vanvugt@daelzicht.nl of via telefoon/WhatsApp op 0615265372.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement en cookieverklaring.